Најскапиот имот на светот има нов газда. Купувач од Блискиот Исток платил рекордна сума за овој имот како од бајка кој се наоѓа близу до Париз. 

Ако мислите дека историјата на овој имот е причина за огромната цена, тогаш сте згрешили. Имотот Château Louis XIV најнапред испириран од Барокниот стил, пред само 4 години бил реновиран, една поголема причина за зголемување на неговата цена.

Неговата локација е уште една од причините, бидејки се наоѓа на само неколку километри од Версај, во срцето на Франција, Париз.

Според новинарската агенција Блумберг, купувач со потекло од блискиот исток платил повеќе от 275 милиони евра за овој замок.