Без сомнение нештото од кое се плаши секој човек на планетата земја е смртта. Само помислата за неизбежниот крај на човечкиот живот, звучи доста застрашувачко и може да ве натера да се замислите за илјадници работи. За смислата на животото и она најинтересното, што ќе се случи кога ќе настапи крајот на вашиот живот.

Всушност, днешната медицина и технологии се доволно развиени, за да ни дадат приближно точна прогноза за тоа, кое се случува со организмот и што ќе се случува со него според начинот на живот, заболувањата кои ги имаме, итн. Лекарите сепак, се доста претпазливи на таа тема, бидејќи се почести се случаите кога нивните прогнози се неточни.

Затоа научниците откриваат некои од знаците кои го издаваат наближувањето на смртта, знаци кои се дел од природниот процес на телото кај секој човек. Сепак, важно е да се знае дека овие знаци настануваат како резултат или во комбинација со посложени заболувања.

Во прилог ви ги претставуваме овие знаци – но имајте на ум, овиз сигнали не се задолжителен знак дека се ближи вашата смрт!

Тешкото дишење Еден от најочигледните сигнали за наближување на крајот е тешкото дишење. Неправилното примање на воздух истотака е знак дека во даден момент организмот просто ќе изгасне.

Поспаност и прекумерна умора Поголемиот дел од животот го поминуваме во спиење. Проблемите поврзани со спиењето се состојби што влијаат на квалитетот на вашиот живот. Голем број здравствени причини можат да ве остават будни во текот на ноќта. Недоволното спиење е сериозен проблем кој претставува закана за вашето здравје и безбедност.Кога станува збор за прекумерена умора, која просто не поминувам а вие  секое утро се будите уморени и ненаспани, имате забавен мета посетете го вашиот лекар бидејќи може да има фатални последици.

Физичка слабост Во случај, ако сте биле на строг режим на исхрана или имате друг проблем со вашето здравје, е сосем нормално да сте слаби физички. Но ако наведените причини не ја предизвикале важата физичка слабост, тоа е лош знак.

Дезориентација и конфузија Кратко пред да настапи смртта, органите во телото почнуваат да работат ефективно и мозокот има потешкотии за правилно функционирање. Умот ви се замаглува и човек губи ориeнтација.

Загуба на сетилните чувства Науката е категорична- загубата на сетилните чувства е еден од најсигурните знаци кои ја најавуваат смртта.