6 C
Skopje
недела, септември 24, 2023
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Татко и син: Поучна приказна која на многу родители ќе им ги отвори очите

  Човекот доцна се вратил од работа. Уморен и нервозен, го нашол својот син како чека пред врата.

  Синот: Тато, смеам ли нешто да те прашам?

  Таткото: Да, секако, кажи, што е?

  Синот: Тато, колку заработуваш на час?

  Таткото: Тоа тебе не треба да те интересира. Зошто ме прашуваш?

  Синот: Само сакав да знам. Те молам кажи ми колку заработуваш на час?

  Таткото: Ако веќе мораш да знаеш, заработувам 50 долари на час.

  Синот: Аха – одговорило момчето со насмевка на лицето.

  Синот: Тато, те молам, дали ќе сакаш да ми позајмиш 25 долари?

  Таткото: Ако единствената причина за целиот овој разговор беше да добиеш пари за некаква таму глупост, некаква играчка, сврти се и оди право во твојата соба и да размислиш зошто си толку себичен. Јас не работам секој ден како црнец за да ги фрламе парите за глупости.

  Момчето си отишло во собата и ја затворило вратата. Човекот бил нервозен поради прашањата на момчето…Како се осмелува да поставува толку прашања, само со цел да добие пари? Подоцна, малку се смирил, и размислил. Можеби па навистина му требаат 25 долари…Навистина, тој не бара често пари. Човекот станал и отишол во собата кај момчето.

  Таткото: Спиеш сине?

  Синот: Не тато, буден сум.

  Таткото: Размислив…Можеби бев строг со тебе. Имав тежок ден и тебе ти се истурив. Еве ти ги парите што ги бараше.

  Синот: О, фала ти тато!

  Тогаш посегнал под перницата, и извадил куп згужвани банкноти. Кога видел дека момчето веќе има пари, таткото повторно се налутил. Момчето внимателно ги избројало парите, па го погледнало татка си во очи.

  Таткото: Зошто бараше пари, кога веќе имаш?

  Синот: Бидејќи немав доволно, а сега имам!

  Синот: Тато сега имам 50 долари. Можам ли да купам еден час од твоето време? Те молам дојди си утре дома еден час порано, сакам да си играме.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.