6 C
Skopje
вторник, септември 26, 2023
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Спас за вашите уши: Оваа течност ја имаме сите, ставете ја во уво 60 секунди и болката исчезнува

  Многумина грешат кога ги чистат ушите и ушната школка бидејќи ушниот восок вцушност не би требало да се остранува.

  Можеби изгледа нехигиенски, но неговото формирање е приорден процес за заштита на внатрешното уво од разноразни бактерии.

  Кога има премногу восок во увото, веројатно ќе доживеете некои од следниве симптоми:

  • чешање на внатрешното ушно каналче
  • чуство дека ушите се полни со нешто
  • вртоглавица
  • зуење во ушите
  • лош слух

  Еве неколку домашни лекови против ушниот восок

  – Ставете хидроген перокисд во вода. Бидете сигурни дека тоа ќе биде вода со пероксинд кој комерцијално е достапен со јачина од 3%.

  Ставете неколку капки во увото и тресете ја главата за да помине во ушниот канал.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.