6 C
Skopje
недела, септември 24, 2023
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Сите го имаме по дома, а опасно е по здравје: Еве зошто имате главоболки и несоници

  Поради поврзување на Интернет, нашите бежични уреди – телефон, таблет и лаптоп корисат уред – рутер кој ги емитува елктромагнетните бранови или  WLAN сигналите кои можат да бидат опасни по здравјето на човекот.

  Бртанската здравствена агенција направила истражување во кое се покажао дека лошо влијаат на развојот на билките, но и на здравјето на луѓето.

  Резултатите од претераната изложеност на Wi-Fi се: 

  • постојани главоболки
  • хроничен умор
  • несоница
  • болки во ушите
  • деконцентрација

  Една работа  што можеме да направиме и на некој начин да се заштитеиме од деструктивните влијанија на технологиите, за почетко обидете се да не спиете во просторијата во која се наоѓаат уредите.

  Или пак можете да го исклучите Wi-F доколку не ви треба,  и никако рутерот да не го ставате во кујната или во спалната соба.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.