Правилото е јасно: Секое сабајле, забите измијте ги, не со паста за заби, туку со прашок за пециво! Поради своите состојки, прашокот има многу поволен ефект во борба против бактериите во устата, кои се главни причинители за лошиот здив.

Каменецот е водечка причина за оралните проблеми. Ако го послушате нашиот совет, ќе се одлободите од лошиот здив и ќе го намалите ризикот за развој на гингивит.

Чистењето со забен конец е уште една постапка во оралната хигиена која не треба да ја запоставите.