Крвта во организамот поминува преку црниот дроб. Тој ја обработува, разделува и балансира, создавајќи хранителни состојки од кои човековото тело се храни.

Поради тоа се смета, дека здравиот црн дроб означува и здраво тело! Но се поминување на годините, многу од луѓето го занемаруваат здравјето или пак страдаат од брезбројни повреди и здравјето започнува да се влошува. Туку се вклучува функцијата на црниот дроб, која е да ја излечи и филтрира крвта.

Но секој филтер има потреба од добро чистење од време на време. За да го исчистите вашиот црн дроб треба да упротребите одреден начин на чистење на организмот.

Една од основните причини, поради кои црниот дроб престанува да функционира, е примањето на прекумерена колична мазнини преку исхраната, бидејќи овие мазнини се претопуваат во триглицериди и трансаминази, кои пак од своја страна се натрупуваат на ѕидовите на црниот дроб и ја забавуваат неговата работа.

Ние ви нудиме 3 природни продукти кои можат да го заштитат вашиот црн дроб.

Чај од Камилица
Многу луѓе незнаат, но тој е одличен избор, ако го пиете пред спиење, зошто ќе ви помогне да спиете подобро и да го намалите натрупувањето на токсини.

Ѓумбир и лимонов чај
Насечете ѓумбир на парчета и поставето го врз вашата чаша врела вода, потоа додадете лимонов сок и конзумирајте го овој напиток пред спиење во продолжение од две седмици.

Овесни житарици
Ние не зборуваме за обична овесна каша. Туку зборуваме за следното: во рамките на 7 денови накиснете ги овесните житарици, после тоа прецадете ја смесата и ставете ја во блендер. Додадете една лажичка канела. Конзумирајте ја оваа смеса секоја вечер, пред спиење и ќе видите како црниот дроб ќе се исчисти.