Од овој лек доволно е да јадете три лажици дневно и за еден месец ќе почувствувате резултати.

Мешањето на сода бикарбона со мед дава неверојатни ефекти.

Иако според некои тоа е смртоносно бидејќи ракот се храни со шеќер, оваа комбинација дејствува поинаку. Ракот не успева да го искористи шеќерот бидјеќи содата го убива.

За да ја припремите оваа комбинација помешајте сода бикарбона со мед на тивок оган, десетина минути.

Пожелно е додека ја примате оваа терапија да избегнувате месо, шеќер и бело брашно.