6 C
Skopje
петок, септември 22, 2023
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Опасен сигнал за сите мајки: Доколку го забележите ова кај вашето дете, веднаш побарајте помош

  48% од родителите го забележале овој симптом кај своите деца, според една студија. Но, голем број мислеа дека е грешка на фотографијата.

  Ова мора да се промени, бидејќи се работи за живот и смрт. Овој текст ќе ви помогне навреме да ги откриете овие сериозни симптоми кај децата. Кога тетката на ова 3-годишно момче ја погледнала фотографијата забележала нешто шокантно. Таа забележа дека нешто не е во ред со неговите очи. Имаше чуден сјај во десната зеница. Мајката прво мислела дека тоа е проблем само на фотографијата, но тетката инсистирала да одат на офталмолог.

  Докторот дијагностицирал шокантна болест: Момчето имало ретинобластом на двете очи.
  По четири месеци хемотерапија, туморот на десното око се намалил, како и помалиот тумор на левото око. Благодарение на тетката, животот на детето е спасен. Сепак, тој ќе остане слеп со десното око. За среќа, секој од нас може да дознае.

  Фотографирајте со блицот. Ако забележите некој од овие знаци, веднаш посетете очен лекар:
  Кога зениците се со различна боја, треба итно да побарате стручна помош. Секој родител треба да го знае ова. На овој начин можете да го спасите животот на вашето дете. Споделете ја оваа објава со вашите пријатели, можеби некому ќе му помогне веднаш да реагира.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.