„Ревмата на рацете сама ја излечив по неуспехот на докторите, трпнењето на рацете и силните болки, најмногу ноќе“, раскажува жена читателка на web-tribune.com

Еве го нејзиниот рецепт:

2 килограма ливадски мед
1 литар дестилирана вода
250 грама сува детелина луцерка

Водата и детелината се варат еден час на тивок оган, а кога ќе се свари, се процедува и се меша со медот.

Од оваа смеса се консумира по 2 големи лажици по јадење трипати дневно.
– После тоа, 10 години нема трпнење на рацете, нема ноќни неиздржливи болки и будење… – го пренесе своето искуство оваа жена.