Некои дами едноставно се поатрактивни од другите. И не е важно само да се убави. Атрактивноста е комбинација од многу квалитети – однесување, држење на телото, начин на зборување. Сите овие квалитети создаваат шарм што за мажите е неодолив.

  1. Мажите се разоружаат пред една вистински наивно слатка дама. Лекомисленото однесување, но не во смисла на лесна жена, е магнет за мажите. Жена која им се смее на шегите, не се прави недостапна и не се плаши да е ранлива во лицето на мажите е повеќе од атрактивна.
  2. Кога некоја девојка или жена е толку секси, што дури не сфаќа дека мажите остануваат поразени од нејзиниот изглед. Често таквите жени преферираат да седат во библиотеката и да читаат, отколку да го шетаат привлечниот задник во машко друштво. Но тие никогаш не остануваат незабележани, дури и меѓу 100 други жени.
  3. Жените кои се општествени, забавни и љубезни не се помалку атрактивни од останатите. Особено ако мажот бара нешто необврзувачко и свежо, таков тип жена секогаш би ги привлекла неговото внимание. И потоа – кој знае! Може и да прерасне во нешто вистинско.
  4. Некои жени се однесуваат мајчински кон мажите, без разлика дали тие самите имаат деца или не. Едноставно тоа им е во природата. А кој маж не би го сакал тоа!
  5. Жена која не се плаши да остане сама, која ја сака слободата и ја цени, никогаш не останува незабележана. Жена која не сака правилата е атрактивна и неодолива. Обично мажите ги привлекуваат такви жени, бидејќи тие не сакаат обврска.
  6. Мистерии и мирис на секс – неописливо добра комбинација. Нема маж кој ќе остане рамнодушен кон оваа комбинација. Уште со погледот таквите жени успеваат да навлезат во свеста на мажот и да го маѓепсаат со убавината.