6 C
Skopje
сабота, декември 9, 2023
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Ова е најважниот совет на баба Ванѓа кој ќе ви го промени животот! Таа го рече тоа

  Не постои човек кој е роден само за среќа. Еден – се раѓа како одличен работник, но нема среќа во семејството.

  Друг ги има и двете, но нема здравје. Трет е здрав, но неговите деца се болни итн.

  Во секој човек има и добро и зло. Така е светот… …Некој мисли дека ако има пари може да купи љубов, но тоа е глупост. Со пари не може да се купи љубов. Или мисли дека штом ќе се збогати се ќе биде во ред, но и тоа не е точно.

  Тој работи, човекот работи, акумулира пари и имот и потоа зема и умира и остава се на некој друг. Тој што собира многу никогаш не го користи. Друг ги жнее плодовите на својот труд. Затоа, поправилно е: не акумулирајте, парите се средство за живот, користете ги секој ден… …

  За секој човек доаѓаат периоди на тешкотии. Дури и за најбогатите и најмоќните. Затоа треба да се трудиме да бидеме понизни за да не умреме во прегратките на злото… …Никогаш нема да заработиме ако не се занимаваме со соодветна работа.

  Прво треба да открие што најмногу сака да прави, а не да биде роб на модата или на нечии совети… …Не мрчете за страдањата што ги доживувате. Страдањето е прочистувач, како облека што не е чиста ако не се измие… …

  Живееме во тешки времиња. Луѓето немаат ништо заедничко едни со други. Мајките раѓаат деца, но немаат млеко за да ги дојат. Велат затоа што биле нервозни. не е тоа. Едноставно децата немаат врска со мајките, само преку нив дојдоа на свет.

  Децата не добиваат ништо од своите мајки: ниту млеко ниту топлина. Многу мали ги ставаат во јасли, навечер ги заспиваат одделно, ретко ја гледаат насмевката на лицето на нивната мајка. Мајките се несреќни што нивните сопрузи не ги почитуваат доволно. Сопрузите, пак, мислат дека се венчале само затоа што требало да поминат на ред.

  Возрасните се незадоволни што младите не ги почитуваат. Никој не е близок со никого. Луѓето веќе се заинтересирани само за пари. Мислат дека ако имаат пари се ќе биде во ред. Не знаат дека еден ден овие пари нема да им бидат од корист… …Сиромаштијата е цвет, не се радувај на богатството. Сиромаштијата ви овозможува да уживате во децата, пријателите, роднините. А богатството ја разболува душата… …Кој краде ќе плаче за здравје… …

  Понекогаш сум многу нервозен и луѓето мислат дека сум лош. И ја гледам околината и обрачот кој постепено се стеснува околу земјата, ги доживувам страдањата на сите луѓе и не можам и не се осмелувам да го објаснам, затоа што еден многу строг глас постојано ме предупредува да не се обидувам да објаснувам ништо, затоа што луѓето заслужуваат животот што го водат. Како можам да им помогнам на овие луѓе кои сè повеќе не почитуваат никого, да се натпреваруваат да стекнат пари и имот……

  Не барајте премногу – не можете да му ја платите цената… …Нема измамник, ниту најголемиот, кој ја надмудрил својата судбина. Тој ќе биде лукав како што Бог му дал. И тогаш нема право на попустливост!… …Нека знаат сите дека ништо не останува неплатено на овој свет. Луѓето прават злосторства и мислат дека никој не ги видел. Не е така! Сè е видливо и доаѓа време кога виновникот мора да плати!… …Работете наутро и преку ден. Никогаш навечер. Силите одозгора не помагаат навечер, а без нивна помош не може да се роди ништо големо…“

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.