6 C
Skopje
сабота, март 2, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Моќна молитва до Бога кога работите не одат добро во вашиот живот

  Една позната поговорка вели дека најтемното време доаѓа непосредно пред зори. Со такво мото е многу полесно да се живее, но карактерот на секој од нас е различен. Додека некои носат тежок товар на рамениците со години, други се кршат при првата тешкотија. Сепак, и на двајцата подеднакво им треба морална поддршка и можност да зборуваат за своите чувства.

  Во тешки ситуации, верниците се обраќаат кон Бога. Молитвата е еден вид терапија, затоа што човек може искрено да ја излее својата душа без страв од осуда.Разговорот со Бога и светите посредници смирува, мелодира во позитивен бран и влева надеж за најдоброто. Постојат дури и специјални текстови кои помагаат да се мобилизираат силите дури и во најекстремните услови.

  Кому и како да се молиме ако дојдат темни времиња во животот

  Можете да се обратите кон Господа, Богородица, вашиот ангел чувар, светецот во чија чест сте крстени или кон светиите Божји. Се препорачува да имате икона на оној до кого ќе биде упатено вашето молење.

  Запомнете дека не можете да им посакате зло на другите луѓе или да барате решавање на проблемите на начини кои се во спротивност со заповедите на христијанството. Побарајте да станете посилни, поотпорни, со чест да ги издржите искушенијата што ги имаат. ве снајде и вистинската поддршка на Вишите сили нема да ве натера да чекате.

  Многу моќна, моќна молитва

  Подолу е текстот на една од главните чудотворни молитви упатени до Бога. Има огромна моќ во овие зборови. Прочитајте ги во моменти на очај и веднаш ќе почувствувате олеснување. Молитвата кон Господа ќе помогне да се надминат сите животни неволји и достоинствено да излезете победници од тешката ситуација.

  Бог да воскресне и Неговите непријатели да се распрснат! Нека бегаат од Неговото лице сите што Го мразат. Како што исчезнува чадот, така ќе исчезнат и тие. Како што се топи восокот од огнот, така и демоните нека загинат во присуство на оние кои Го љубат Бога, се засенуваат себеси со знакот на крстот и зборуваат радосно. Радувај се, чесен и животворен Крсто Господов, кој со силата на распнатиот наш Господ Исус Христос ги истерува демони, кој слезе во пеколот, ја уништи силата на ѓаволот и ни го даде Својот чесен Крст, да го истераме секој непријател. и противник. О, најчесен и животворен Крсто Господов! Помогни ми со светата Богородица и со сите светии засекогаш. Амин.

  Огради ме, Господи, со силата на Твојот чесен и животворен Крст и заштити ме од секакво зло. Амин.
  Осветли, опушти, прости, Боже, нашите престапи што ги направивме доброволно и неволно, со збор и со дело, свесно и несвесно, дење и ноќе, со ум и со мисла : сите простете ни, како Добри и Човекољубиви. Амин.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.