6 C
Skopje
петок, февруари 23, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Многумина ја прават оваа грешка а не знаат дека е штетна по здравјето

  Многумина имаат навика да ја прегрејат водтата која веќе претходно била еднаш загреана во бокалот, наместо да стават нова по секоја потреба, а такво нешто  е многу опасно.

  Кога се зоврива, водата гои губи сите штетини материи, но ако ја загреете по вторпат тогаш и она доброто што е одтанато в  водата сосема ќе изчезне. Нејзиниот хемиски состав се менува, а здравите, стануваат штетни минерали.

  При повторно загревање во водата се појавува: Арсен, Нитрати и Флуор.

  Па затоа нареден пат кога ќе сакате да се напиете кафе или чај, променете ја водата во бокалот.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.