6 C
Skopje
среда, февруари 21, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  „Мамо зошто плачеш?“ – приказна која мора да се прочита

  Едно момче ја прашало својата мајка: „Зошто плачеш?” „Затоа што сум жена.” – му одговорила таа. “Не разбирам.” – рекло момчето. Мајката само го прегрнала и кажала „Никогаш и нема да разбереш.”

  Подоцна го прашало својот татко: „Зошто мама плаче без причина ?” “Сите жени плачат без причина” – било единственото што таткото можел да му каже.

  Момчето пораснало, станало маж и се уште се прашувало зошто жените плачат. На крај го прашал Бог: “Боже зошто жените толку лесно се расплакуваат ?”

  Бог му одговорил: “Кога ја создавав жената мораше да биде посебна. И дадов раменици, доволно јаки за да ја носат сета тежина на овој свет, а сепак доволно нежна да може да пружа утеха. И дадов внатрешна сила, да го поднесе раѓањето и одбивањето кое често пати го добива од своите деца. И дадов цврстина која и овозможува да оди напред кога сите ќе се откажат, и да се грижи за своето семејство во период на болести и неволји без приговор.

  И дадов чувствителност за да ги сака своите деца без оглед на сè, дури и ако нејзиното дете многу ја повредило. И дадов сила да го носи својот маж низ неговите грешки и ја сочинив од неговото ребро за да го штити неговото срце. И дадов мудрост за да знае дека добриот маж никогаш не би ја повредил својата жена, ама дека повремено ја тестира нејзината сила и одлучност постојано да биде покрај него. И најпосле и дадов солзи за да се исплаче.

  Тоа е само нејзино на користење кога и да и затреба. Гледаш сине мој, убавината не е во облеката која ја носи, во нејзиното тело, или во начинот на кој се чешла. Убавината на жената мора да се види во нејзините очи, бидејќи тоа е влезот во нејзиното срце – место каде што е љубовта“.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.