6 C
Skopje
четврток, јули 18, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Луѓето кои веруваат во Бог не страдаат од депресија

  Податоците собрани од 7.700 испитаници во постара возраст, сугерираат дека религиозните луѓе имаат помал ризик за паѓање во депресија.

  Американските научници од Универзитетот на Масачусетс утврдиле дека учествувањето во религиозни обреди ги намалува симптомите на депресија, кај оние што претходно имале такви симптоми.

  Истражувачите пишуваат дека испитаниците вклучени во активности поврзани со религија, имале повеќе општествени контакти, па затоа имаат помал ризик за изолација и осаменост – важни фактори поврзани со депресија.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.