Кога ќе запознаеш дечко кој ти враќа на пораките, немој да го пуштиш да си оди…

Кога ќе запознаеш дечко кој не ти дозволува да си легнеш лута и останува буден за да го реши проблемот, немој да го пуштиш да си оди…

Кога ќе запознаеш дечко кој би возел со часови само за да те види, немој да го пуштиш да си оди…

Кога ќе запознаеш дечко кој те изненадува само за да те направи среќна, немој да го пуштиш да си оди…

Не го пуштај да си оди ако ти отвора врата или ти го поместува столот.

Не го пуштај да си оди како постојано ти покажува дека кавалерството не е мртво.

Не го пуштај да си оди ако ја обожава својата сестра и ја почитува својата мајка.

Не го пуштај да си оди ако се извинува, затоа што тоа значи дека е доволно маж за да знае дека направил грешка.

Не го пуштај да си оди ако постојано ти вели дека си убава.

Кога ќе запознаеш дечко кој силно се труди да биде покрај тебе дури и кога си тешка за справување, не го пуштај да си оди.

Ако сака да го запознае твоето семејство и се однесува кон твоите родители со почит, не го пуштај да си оди.

Ако сака да бидеш дел од неговата иднина, не го пуштај да си оди.

Не го пуштај да си оди ако не се плаши да ти покаже колку му значиш, без оглед на тоа дали се работи за ситници од типот на држење за рака или бакнеж во чело.

Не го пуштај да си оди ако е човек на кој секогаш можеш да се потпреш.

Не го пуштај да си оди ако не можеш да престанеш да мислиш на него.

Не го пуштај да си оди ако тој е човек со кого цело време сакаш да збориш.

Не го пуштај да си оди ако секогаш се осигурува дека си дошла дома и си на безбедно.

Не го пуштај да си оди ако знаеш дека неговите намери се секогаш чесни.

Не го пуштај да си оди ако те брани од луѓе кои те третираат лошо.

Не го пуштај да си оди ако те освоил со искреност и не играл игри.

Не го пуштај да си оди ако не се плаши да ти каже дека те сака.

Не го пуштај да си оди ако си стои на зборот.

Затоа што добрите, искрени дечки навистина постојат. Ретки се и тешко е да ги најдеш, ама постојат.

Не го пуштај да си оди ако те почитува и не сака да те повреди.
Не го пуштај да си оди ако те кани да танцувате иако нема поим од танцување.
Не го пуштај да си оди ако е подготвен да направи се за тебе.

Кога ќе најдеш некој кој прави да посакаш да бидеш подобра личност, пољубезна, понежна – не го пуштај да си оди.

Затоа што таквите дечковци е тешко да се најдат. Ценете ги. Сакајте ги со се што имате.

Уништуваме добри дечковци со трчање по оние кои нѐ повредуваат.

Уништуваме добри дечковци затоа што тие мислат дека проблемот е до нив. Но, вистината е дека не прават ништо погрешно, напротив.

Кога ќе го сретнеш дечкото кој е добар… цени го.

Затоа што добрите момци не се оние кои треба да се променат.

Она што треба да се промени е нашата перцепција. Затоа не го пуштај да си оди.

Ако најдеш таков дечко, ќе се каеш ако успееш да го изгубиш.