Полот на бебето е одреден уште кога го зачнувате…

Меѓутоа,  интересно  е  тоа  што  може  да  откриете  дали  ќе  добиете  момче  или девојче. Со истражување објавено  во списанието “Plus One”  се опфатени  над 68 милиони  породувања  во  рок  од  23  години.

Научниците  тука  дошле  до  заклучок дека жените  што  помалку  се  здебелиле  за  време  на  бременост  имаат  поголеми шанси  за  да  родат  девојче:  51%  од  бебињата  што  ги  родиле  мајките  што  се здебелиле  помалку од 20  килограми за време на бременоста се девојчиња. Се  разбира,  истражувањето  ја  открива  корелацијата,  а  не  причината.  Ако  се здебелите повеќе од 20  килограми  за  време  на  бременоста,  голема  е   шансата да добиете момче.

Утврдено е дека над 51% од сите родени бебиња биле момчиња во тој случај.