6 C
Skopje
петок, февруари 23, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Како вашиот сопруг да ви биде верен до гроб?

  Познатиот психолог Вилард Харли во својата книга за семејството “His Needs, Her Needs: Building an Affair-Proof Marriage” анализира што прават сопружниците кои се повеќе подложни на љубовни интриги.

  Харли проучил повеќе од 10 илјади случаи на вонбрачно неверство и испитал неколку стотици мажи и жени со искуство во вонбрачните врски.

  Според Харли најважниот проблем одамна е познат и разбирлив за сите: најчесто сопружниците посветуваат поголемо внимание на своите обврски и мисли отколку но партнерите. Како резултат на тоа, тие почнуваат да бараат утеха од други луѓе.

  За да биде избегнато неверството на мажот, треба да се потрудите во овие работи:

  1. Пред се мажите имаат потреба од сексуално задоволство.

  Типичната жена, според податоците на Харли, не разбира дека мажот има потреба од секс на ист начин на кој таа има потреба од приврзаност.

  2. Мажите имаат потреба од друштво за одмор.

  Мажите се потпираат на тоа дека жените ќе им прават друштво и дека ќе доживеат истиот ентузијазам од риболовот, како и тие, ќе се возбудат од фудбалот и слично, дека ќе им се допаѓаат и гледаат истите филмови кои што ги сакаат тие. По создавањето на семејството жените често се обидуваат да го наметнат на мажите своето разбирање за рекреација и забава, што пак кај мажот ја буди желбата да одмара сам некаде подалеку од својата жена.

  3. Мажите имаат потреба од атрактивни жени.

  Мажите сакаат нивните жени да се убави.

  4. Мажите веруваат дека нивниот дом – нивната тврдина е мирно и безбедно место.

  Во куќата не треба да ги исмеваат, тие не би требало да се соочуваат со скандали и незадоволство. Во нивниот дом тие сакаат да бидат пречекувани со радост.

  5. Мажите имаат потреба од восхит.

  Жената е неопходна да се гордее со својот сопруг. Жените треба да се восхитуваат колку добри и исклучителни се нивните сопрузи. Восхитувањето е најдобрата мотивација за мажите. За да постигне нешто од својот маж, за жената е доволно да  каже колку многу таа ги цени напорите на својот сопруг и колку би било подобро ако тој направи и уште нешто.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.