6 C
Skopje
недела, април 14, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Животот под ист покрив со свекрвата е штетен по здравјето! Свекрвите се полезни кога се далеку!

  Научниците докажаа дека животот под ист покрив со роднини е штетен за здравјето на жените. Особено ако роднината е свекрвата.

  Според едно истражување каде учествувале 90 000 жени на возраст од 40 до 69 години, оние кои живееле под ист покрив со своите свекрви многу почесто страдале од исхемични болести на срцето. Жените кои живееле сами со сопругот, имале здравствени проблеми два пати поретко.

  Експертите тврдат дека причината се крие во стресот, на кој се изложени претставничките на понежниот пол, стремејќи се да подржуваат добри односи со роднините.

  Знаевме дека има нешто што не чини во свекрвите! Не дека не ги сакаме своите! Напротив! Но толку добро се разбираме на далечина, преку телефон, што не би сакале да го расипеме тој добар однос со секојдневни средби во живо. А и така е најдобро за здравјето и мирот на целото семејство!

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.