6 C
Skopje
недела, јули 21, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Една мајка ги допре сите: Не ме осудувајте, не знаете како е да се биде родител на такво дете

  Тејлор Мајерс од САД објави објава на социјалната мрежа Фејсбук, откривајќи за големата драма во нејзиниот живот – нејзината четиригодишна ќерка Софи, која боледува од тежок облик на АДХД.

  Или едноставно кажано – хиперактивност. Нејзината приказна на социјалната мрежа ја поддржаа уште илјадници жени и мајки. „Ако не сте родител на такво дете, едноставно не можете да ме осудите“, изјавила Тејлор на социјалната мрежа.

  Таа секојдневно се соочува со тешките напади и проблематичното однесување на нејзината ќерка. Нејзиното дете Софија премногу често го менува своето расположение, а понекогаш и достигнува хистерично однесување. Во исто време – на јавни места.

  Тејлор вели дека понекогаш едноставно се обидува да ја игнорира својата ќерка, но тоа не секогаш успева. Таа често мора да ги напушта местата што ги посетуваат заедно бидејќи однесувањето на Софи станува неподносливо за другите.

  Тејлор и Софи често завршуваат излегувајќи од продавницата во која влегле бидејќи таа мора да ги смири бесот на нејзината ќерка.

  Во еден момент, Тејлор одлучува дека сепак ќе остане во продавницата и ќе го купи она што и треба. И покрај однесувањето на малата Софи.

  Таа вели дека однесувањето на малата Софи во продавницата било надвор од контрола, а сите останати во продавницата проценливо ја гледале. Една жена зад неа и се развика само да и даде бисквит за конечно да замолчи.

  Во овој момент, Тејлор можеше да одговори пољубезно и едноставно да објасни дека нејзиното дете има хиперактивност и дека е надвор од контрола. Наместо тоа, Тејлор и рекла на жената „да се грижи за сопствената работа“.

  Сето ова ја соборува Тејлор после тоа. Таа жали што не може да доживее ниту едно позитивно искуство со нејзината ќерка и што животот со неа е толку тежок.

  Тејлор Мајерс ја заврши својата објава на социјалната мрежа велејќи: Ако не си родител на такво дете, немаш право да ме осудуваш.

  И навистина, понекогаш сите ние имаме тенденција да им судиме на оние околу нас без да ја знаеме нивната вистинска приказна. Или можеби само треба да им веруваме повеќе, да бидеме пољубезни и попозитивни со сите околу нас.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.