Кенди Мари Фох била уништена кога лекарите и рекле дека поради ракот на тероидната жлезда, кој се проширил и на другите органи, и по нивните проценки и останале само уште пет години живот.

31-годишната девојка одбила да оди на хемотерапија и наместо тоа секој ден јадела по три ананаса. Во својата прехрана внела и грејфруд, лимон, папаја, јаболки, киви и банани. Освен тоа, во текот на лекувањето, тврди дека не внела никакви животински продукти.

Во рок од шест месеци ракот во четвртата фаза речиси исчезнал, а лекарите сега потврдиле дека е целосно излекувана од ракот.

– Се ослободив од ракот така што го изгладнував. Дознав дека бромеланот од ананазот, кивите и папајата ги уништува протеинскиот слој на ракот. Протените од животинските прозиводи го хранат ракот, а кога јадам големи оброци мојата енергија се усмерува на варењето на храната, па телото не може да се лекува, вели таа.

– Јадев по малку овошје, го изгладнував ракот, така за шест месеци се ослободив од ракот. Повеќе немам карцином и многу сум благодарна поради тоа, вели девојката.