Малиот остров на почетокот се викал Белмонт, но името му е сменето во Тант во 1977 година.

Тешко е да се поверува дека толку мал остров всушност историски е многу важен.

Како што се објаснува во видеото на јутјуб-каналот „Вокс“, островот се појавил во 1892 година како последица од копањето на тунелот под реката која ги разделува Квинс и Менхетен.