Кралицата Елизабета го користеше јавниот превоз, објавија светските медиуми.

Таа беше забележана на железничката станица во Норфолк во Англија. Претходно престојуваше во Сандинграм со семејството, каде ја прослави 66 годишнината од крунисувањето. Оттаму со јавен превоз замина за Лондон.

Патинците беа изненадени од присуството на кралицата.