6 C
Skopje
петок, февруари 23, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Веднаш ослободете се од нив: Сите ги имаме во домот, а носат голема несреќа

  Расипан часовник – според фенг шуи, скршените работи треба да ги исфрлите од куќата, а особено скршените часовници.

  Тие наводно укажуваат на несреќни настани во иднина.

  Црна врата – според кинеско верување предизвикува лоша среќа во вашиот дом, но не ако е свртена кон север.

  Стар календар – календарот е симбол на проаѓањето на времето, а ако го користите на погрешен начин наводно може да влијае и на вашиот живот. Ако не сте ја свртиле страницата на точната дата, не е добро!

  Скршени садови – садовите според кинеско верување го симболизираат богатството и семејството. Ако јадете во напукнати чинии потсвесно ги признавате проблемите во својот живот. Затоа, штом нешто напукне, веднаш фрлете го.

  Кактуси и билки со трња (освен ружи) – внесуваат негативна енергија во домот.

  Овенати билки – еднакво како и вештачките билки се смета дека носат лоша среќа, па според фенг шуи и тие треба да ги исфрлите од куќата.

  Бршлен – по старите верувања бршленот кој ползи по куќата носи несреќа.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.