Михаел Шумахер, седумкратниот шампион во Формула 1, доживеа несреќа на скијање во Франција на 29 декември 2013 година.

Германскиот возач во наредните 6 месеци беше ставен во вешетачка индукативна кома, пред да биде префрлен на одделение за рехабилитација во јуни 2014 година.

Од тогаш малку се знае за неговата здравствена состојба. Семејството на возачот на Ферари ретко зборува за неговата здравствена состојба.

Речиси четири години по несреќата, близок пријател на Шумахер за германските медиуми изјави дека во семејството сеуште се оптимисти кога станува збор за неговото опоравување.

“Корина и децата сеуште веруваат во чудо”, изјавил пријателот.

Пријателот тврди дека опоравувањето на Шумахер се движи во добра насока, а причината за ова е дека Германецот бил физички и психички силен пред несреќата.

Извор: News24.mk