6 C
Skopje
недела, јули 21, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Поучна приказна: Во туѓ дом СЛЕП ВЛЕЗИ, а НЕМ излези!

  Уривањето на домот не доаѓа од далеку.

  Еден млад човек прашал друг млад човек:
  “Каде работиш?” Тој му рекол: „Во таква и таква компанија“. Колку ви дава шефот месечно?
  Тој рече: „15.000 денари“. Тој му одговара: „Само 15.000 денари?.

  Како да преживеете со таа сума? Тој работодавач не го заслужува вашиот труд! Младиот човек ја мразел работата и барал зголемување на платата, но работодавецот одбил и останал без работа.

  Работеше… а сега е невработен. Една жена прашала друга жена кога се породила:

  „Што ти даде сопругот за породување?
  Таа и рекла: „Ништо не ми даде…“! Таа одговори со прашање: „Дали е тоа нормално, немаш ли вредност со него?
  Ја фрлила „бомбата“ меѓу нив и си заминала.

  Напладне мажот дошол во куќата и ја затекнал лута, па се расправале, разговарале, па се степале и тој се развел од неа. Кога започна проблемот?
  Се започна кога една жена постави прашање!

  Таткото, кој беше весел, го прашаа зошто неговиот син не ве посетува почесто? Како знаеш дека неговите околности не го дозволуваат тоа?
  Вознемирување на срцето на таткото на таков начин што отуѓувањето ќе започне по задоволството. А всушност тоа го кажува сатаната на неговиот јазик.

  „Неважни“ прашања кои често имаат погубни последици во нашите животи. Зошто не го купи?

  Зошто го немаш тоа? Како се справувате со овој живот или со оваа личност? Зошто вашиот сопруг/сопруга е секогаш сериозен и не се смее? Како си дозволуваш и сл.

  Можеме да прашаме од незнаење, или од љубопитност или „загриженост“ за нечија состојба, но не знаеме што би можеле да предизвикаат овие прашања кај личноста која ги слуша.

  Содржина и порака на приказната: „Не биди од оние луѓе кои прават хаос“. Совет: Слеп човек влегува во туѓи домови и остава нем. Не ги уништувајте животите на другите луѓе.

  Дали се согласувате со ОВИЕ СОВЕТИ ПИШЕТЕ НИ ВО КОМЕНТАР!

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.