6 C
Skopje
петок, септември 22, 2023
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  4 факти кои можеби не сте ги знаеле за женскиот оргазам

  Иако оргазмот е многу важен дел од сексуалниот однос, за разлика од мажите, жените не го доживуваат секој пат. Зошто? За се е наводно крив мозокот. Ви носиме четири факти кои можеби не сте ги знаеле за женскиот оргазам…

  2.Orgasm

  1. Жените треба многу повеќе да имаат оргазам отколку мажите. Сексуалната анатомија на жените е малку покомплицирана отколку на мажите. Жените имаат повеќе ерогени зони кои не работат поедеднакво за сите жени и се наоѓаат во различни места. За да доживеат оргазам потребна е вистинска детална стимулација.

  2. Многу жени не можат да доживеат оргазам а тоа медицински се нарекува аноргазмија. Проблемот најчесто е психолошки, а го предизвикува стресот и недостатокот на желба за секс, иако во некои случаи се работи за ерогени зони кои не се толку достапни или многу тешко се пронаоѓаат и достигнуваат. Но од друга страна постојат жени кои за време на сексот можат да доживеат повеќекратно задоволство

  3. Женскиот мозок за време на оргазмот се исклучува. Луѓето го опишуваат како чувство на губење контрола, а истражувањата покажале дека женскиот мозок буквално се исклучува за време на оргазмот. Моќното задоволство делува на мозокот кој во некоја мера е изменета состојба на свест.

  4. Женската вијагра постои и делува. Баш како стимулативни таблети кои им помагаат на мажите со еректилна дисфункција, постои женска вијагра, која на жените кои неможат да доживеат оргазам им помагаат да го постигнат претходно недостижното задоволство.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.