6 C
Skopje
сабота, април 20, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Богородица лечи со поглед во овој манастир! (Доказите се безброј)

  Икона на Богородица постојано ве следи со очите, но докажано лекува.
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  Сместено е во многу древен манастир, каде што има и лековито ајазмо. Не е толку убав и величествен како Рилскиот манастир, но енергијата што лебди таму е неверојатна. Иконата на Богородица се наоѓа во манастирот Араповски. Светиот манастир е изграден веднаш до селото Златохрах /поранешно Арапово/, на десет километри од Асеновград и на околу 30 километри од Пловдив, соседна Бугариjа.
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  Манастирот бил основан до Ајазмо, во средината на 19 век. Изградбата на манастирскиот комплекс започнала во далечната 1856 година, а биле поканети познати мајстори од Родопи. Таму бил основан таен комитет, а подоцна и училиште за свештеници. Мајката на Иван Вазов остана таму со своите деца.
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  Манастирот Арапов бил запален од турските трупи кои се повлекувале, но подоцна бил обновен. Манастирскиот комплекс е постојано активен.
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  Црквата „Св. Недела“ во него е изградена во 1859 година, а надвор од манастирскиот комплекс се наоѓа ајазмото. До неа е изградена и капела. Според многу лаици, лекува болести на зглобовите, болести на очите и болести на мускулно-скелетниот систем.
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  Иконата на Пресвета Богородица се наоѓа во црквата на Араповскиот манастир. Сите што го посетиле манастирот тврдат дека очите на Богородица се вперени во вас и постојано ве набљудуваат.
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  „Ме исплаши кога ја погледнав во очи. Тие постојано ве следат каде и да одите. Како да те прободат, а не можеш ништо да им скриеш. Чудно е чувството да се стои пред оваа икона. Како да е жива“, тврдат верници. Многу и различни се случаите кога по средбата со чудотворната икона болните стануваат на нозе. Дури и да не се во манастирот.
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  Еве што и се случи на една жена.
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  Нејзиниот сопруг доживеа несреќа. По пет операции, тој остана засекогаш врзан за кревет. Лекарите не дале надеж дека ќе закрепне. Отишле кај гатачи и еден од нив и раскажал за иконата и за манастирот Арапов. На жената дури и се слошило од постојаниот внимателен поглед на Богородица. Но, половина година подоцна, нејзиниот сопруг стапнал на нозе.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.