6 C
Skopje
недела, јули 21, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Ставив бубачка во автомобилот на мојот сопруг, го слушнав неговиот разговор со друга жена и дознав каде вози секоја вечер

  Отсекогаш сум била сигурна во мојот сопруг, живееме заедно веќе 5 години.

  Со текот на годините, кога и да слушнав дека една од моите девојки се разведува, психички му се заблагодарував на Бога што се е во ред меѓу мене и мојот сопруг. Но, одеднаш, околу три месеци пред датумот на нашата 5-годишнина од свадбата, нешто тргна наопаку.

  Мојот сопруг наеднаш почна да исчезнува некаде после работа. Му се јавив, му пишав, само одвреме-навреме креваше телефон и кажуваше дека е многу зафатен. Доаѓаше дома, ќе го прашав, но како одговор не слушнав ништо друго освен: „Бев многу зафатен. Наскоро ќе дознаете. Спиј.”

  Имавме планови да одиме некаде на одмор, но имавме финансиски потешкотии, па го одложивме патувањето за подоцнежна фаза.

  Имав заштедено околу 100 лева за козметика. Затоа решив да купам „буба“ за околу 70 лева. Мала направа, само 4 на 3 см, по изглед како кутија за кибрит! Прислушувањето мораше да ги собере сите зборови во радиус од 10 метри.

  Го оставив во автомобилот на сопругот, во задниот џеб на предното седиште со други предмети. Често надвор правиме скара, па кутијата со кибритчиња не треба да му прави проблем.

  Ја натоварив бубачката. И таа вечер решив да го тестирам. Го вклучив во моментот кога маж ми ја завршуваше главната работа.

  Слушам … разбирам дека некој влегува во колата. „Здраво!“, женски глас! Не се осмелив ни да дишам од изненадување. Таа: „Па, каде одиме денес?“ Мојот сопруг: „Седни, седни!

  Не го земам полесниот пат“. Таа: „Препрочитав сè“. Тој: „Прашај ме дали нешто не ти е јасно“. Заминаа. Мојот сопруг: „Стоп! Што правиш? Сега ќе ти ја турнам педалата.

  Подгответе се, мора да реагирате побрзо“. Со еден збор разбрав дека ја учи да вози кола. Ова беше неочекувано. Следната вечер сето тоа се повтори. Возеа во градот.

  Како резултат на тоа, две недели подоцна, на нашата 5-годишнина, мојот сопруг ми подари одмор во Грција за двајца!

  Се испоставило дека решил да заработи и нашол четири девојки кои веќе имаат возачки дозволи, но им треба повеќе пракса. И два месеци одеше со нив секој ден после работа да ми приреди такво изненадување!

  Бев многу изненаден и задоволен. Сè беше чудесно во Грција! Не му кажав ништо за прислушувањето. Го отстранив уредот и го сокрив. Се чувствувам многу непријатно.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.