6 C
Skopje
недела, јуни 23, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Пеце „Cуперхикс“: Два дена молчам, но решив да проговорам што му се случи на мојот син, родители внимаваjте со

  Статус на Петар Младеновски: „Два дена се мислам дали да реагирам ама очигледно ова не смее да се премолчи.
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  Во неделата вечерта, некаде околу 21 часот, мојот малолетен син е нападнат играјќи сам кошарка на кошот во Парк Капиштец од страна на 4 малолетни лица на возраст од 12 до 16 години.
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  Прописно е исшамаран и исклоцан без никаква причина (оние кои не знаат од соседстото знаат многу добро колку мирно и повлечено дете е мојот син) а се обиделе и да му го украдат баскетот.
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  Добивме повик од него дека е нападнат и веднаш се упатив кон местото на случката но таму јас не успеав да ги затекнам. Трчајќи во правец на катната гаража кај Беверли Хилс истите беа препознаени од син ми и успеав некако да фатам и задржам еден од нив по што мирно и спокојно дојдоа и останатите по што повикавме полиција. Немаа никаков проблем да останат и да не избегаат(хм…)
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  Морам да признаам дека полицијата (станица Беко, 2-ца од интервентна и подоцна 3-ца во униформа) бргу реагираа и се појавија на местото каде бевме. Е тука следува изненадувањето!
  Од полицајците добивмо инфо дека ова се веќе познати малолетни деликвенти и сторители на десетици дела..но, дека истите се штитеници од Домот за деца
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  ( од она што подоцна го дознав, деца со девијантно и проблематично однесување) за кој искрен да бидам прв пат слушам иако живеам на неполни 700м од куќата,
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  “25 Мај“ кој се наоѓа на улицата Елисие Поповски во близина на Водњанска и дека истите никако не можат кривично да одговараат за сторените дела ниту да бидат некако приведени.
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  Имено, истите се дел од некаков, ајде да го наречам “дом-куќа-семејство“ и живеат 6-мина во објектот (од вработените дознавам дека се сите проблематични и дела се вршат катадневно на територијата на Општина Центар и пошироко) и се по мој впечаток буквално ОСТАВЕНИ САМИ НА СЕБЕ и се движат каде сакаат и прават што сакаат.
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  Исто така дознавам дека имаат и официјално назначени старатели ама истите се во Штип, Битола итн итн..и не знам на кој начин и по што се овие лица старатели на овие деца. Едноставно ништо не разбирам и ова е несфатливо.
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  Мојот син има последици од настанот и трауми кои ќе ги влече подолго време. Но ние ќе продолжиме со пријава на делото во полиција и со прибирање на сите извештаи од лекари, психијатри итн (иако е веќе дадена и изјавата ама реакција нема никаква за жал, барем за сега..)
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  и со преземање на сите можни дејствија за расчистување на случајот и некаква реакција овие малолетнички ба нди кои очигледно оперираат подолго време низ Центар да се стават под некаква контрола бидејќи ова ќе им се случува и на останатите од соседтсвото и нема тука да запре.
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  Едноствано овие деца ама НИКОЈ НЕ ГИ КОНТРОЛИРА. Не знам каков живот ги чека искрено, ама ова не е во ред и е тажно и за нив.
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  Исконтактирана е директорката на Домот, добив повик и од кабинетот на министерката Јована Тренчевска која верувам и лично ќе се заинтересира за случајов и оваа не баш пријатна состојба и самата ќе се запознае со случајот и реагира. Би сакал со случајот да бидат запознаени (бидејќи ова веќе станува опасно, Капиштец станува Бронкс а важеше за една од најмирните населби некогаш) Општина Центар и Горан Герасимовски.
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  Очекуваме помош и од полицијата и од сите кои се надлежни да постапат по ова.
  Не се чувствуваме безбедни во сопствената населба и Паркот Капиштец. Ова не е прв инцидент. Се намножија низ годините. Реакцијата е млака или ја нема воопшто.
  прифаќајте или враќајте повикот, бидејќи сметката може да ви се зголеми за 100-150 евра.

  Драги соседи бидете внимателни и чувајте ги вашите деца и себе!
  Искрено ваш и загрижен родител, Петар Младеновски П.С ВО прилог и пар фотографии од лицата, чисто за да бидете внимателни..

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.