Сите сакаме да бидеме успешни. Во моментот кога ја добиваме таа желба на небото се појавува планета која ни испраќа посебен знак.

За една личност да биде моќна, славна, силна и успешна мора да има барем три планети кои ја красат и ѝ ја даваат таа моќ. Но, сепак планетата која најмногу со поврзува со успехот е Јупитер.

Покрај Јупитер мора да го имаме енергичниот Марс кој ги активира сите сфери, давајќи волја и, секако, Сатурн без кого не може да се постигне ништо, бидејќи без дисциплина и стратегија сите планови пропаѓаат во вода.

Овен – предодреден за лидер

Овенот пред сè е храбар знак. Ентузијазмот и одлучноста се главните особини на овој знак. Ако сакате нешто да биде завршено, дајте му го нему.

Неговата продорност и проникливост го прават одличен шеф, директор кој секогаш е во некакво движење, а токму таа енергија им ја пренесува на сите во фирмата.

Доследно ги исполнува ветувањата, но истото го очекува и од останатите.

Најмногу мрази лаги, озборувања и предавство. Тој би бил одличен хирург, градежен инженер, војник, офицер, актер или најдобар комичар како што некогаш бил Чарли Чаплин. Тој е љубовник како познатиот Казанова или одличен политичар кој ќе успее во секоја своја замисла.

Затоа, ако се најдете во близина на овој знак знајте дека нема бегање.

Подгответе се за работа и дајте го и последниот атом сила кој го имате, бидејќи само така ќе успеете да победите, но и да освоите поени кај овој знак.

Стрелец – оптимист, аристократ

Владетел на овој знак е планетата Јупитер. Онаму каде се наоѓа оваа планета во нашата натална карта, таму лежи и нашата среќа. Овој знак токму како и неговата планета владетел претставува моќ, успех, уживање…

Стрелците се препознатливи по нивниот млад дух, надворешната убавина, атлетската градба, но и постојаната насмевка на лицето, желбата за патување и добра храна.

Стрелецот е отмен аристократ, кој понекогаш се претвора во нескротлив бунтовник, кој ги почитуваа традициите, но сепак го следи својот пат.

Сепак, соработката со Стрелецот не е баш лесна, бидејќи понекогаш знае да биде многу арогантен и строг.

Животните желби на овој знак се големи, но тој секогаш наоѓа начин да ги оствари. За овој хедонист не постои поголема казна од живот без задоволства и пари.

Јарец – деспот, авторитет

Без оглед колку лоши работи се поврзувале, уште од најстари времиња, со планетата владетел на овој знак, сепак тоа е планетата од која започнал светот.

Јарецот се смета за еден од највлијателните знаци на зодијакот.

Јарецот своите успеси ги должи на својата дисциплина, работа и стратегија, нешта кои ги користи при секоја работа.

Тој е знак кој не се плаши од стресот или загубата на работното место, бидејќи знае дека тоа е местото кое природно му припаѓа. Неговиот авторитет е нешто со кое се раѓа и кое останува засекогаш главна црта во неговиот карактер.

Јарецот е успешен доктор, хемичар, биолог, политичар, банкар, адвокат, композитор, пејач…

Совршен пример за тоа е Елвис Присли роден токму во овој знак.