6 C
Skopje
понеделник, мај 20, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Ќерка се пожалила на мајка и дека не може да го скроти мажот: Еве што нејзината мајката кажала на тоа

  Ќерката и се пожалила на мајката дека во никој случај не може да го скроти мажот. Мајката на ова и одговорила: „Се може да се поправи! 

  Сакам да ми донесеш 3 влакна, но не обични, туку да бидат од мустаќите на тигар. „Но Мамо! Тоа е невозможно! – Изненадено извикала ќерката. „Пробај! Ти си жена! Можеш!

  Почнала да мисли ќерката и конечно се досетила. Зела парче месо и отишла во шумата. Седнала и чекала.Тигарот го надушил мирисот на месо и се упатил кон девојката. Девојката го фрлила парчето месо и уплашено почнало да бега.

  Следниот ден девојката повторно поминала во шумата со парче месо. Тигарот повторно ја почувствувал храната и почнал да се приближува. Таа пак го фрлила месото и избегала. Се сокрила и гледала како тигарот се храни. Истото се случило и на третиот и четвртиот пат …

  Петтиот ден, кога видел како девојката му  носи месо, тигарот започнал да мафта со опашката и девојката почнала без страв да го храни со рака. Така било и во следните неколку дена.

  Деветтиот ден откако го изел парчето месо, тигарот ја потпрел главата на нејзините нозе и заспал. И додека тој блажено спиел, девојката скинала 3 влакна од неговите мустаќи и и ги дала на мајка си.

  „Еве – рекла мајката – го скроти овој ѕвер, а не можеш да го скротиш својот маж? Оди си дома и освои го и него, со ум, со нежност, со трпение, како ти најдобро знаеш!

  Жена си! Добро знаеш како да се грижиш за да го зачуваш својот маж!

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.