Постојат многу начини да чувствуваме анално задоволство. Некои луѓе пример, сакаат стимулирање на аналниот отвор со прст, а други сметаат дека многу ги возбудува да имаат секс играчка во анусот.

Некои луѓе, сепак, не се подготвени да експериментираат со овој дел од телото, бидејќи сметаат дека тоа ќе им донесе многу болка и никакво задоволство.

За да бидете сигурни дека за време на сексот, работите нема да станат груби и тој да стане премногу болен, треба да се обидете нежно да навлезете во анусот, а ако и тогаш не ви е пријатно и не се чувствувате добро, треба веднаш да престанете.

Ако продолжите – резултатот и за двајцата ќе биде многу болен.

Ако сакате да ја пробате оваа непозната “авантура”, прво треба однапред да со подготвите за оваа намена.

Подготовката вклучува допири и галење на оваа област со прст, или со два прста, но не и нагло навлегување на пенисот уште првиот пат. Стимулацијата и галењето со рака ќе помогнат да се отпуштите и кога ќе одлучите дека дошол моментот и вие сте подготвени, дури тогаш може да овозможите навлегување на пенисот. Тој мора да биде многу внимателен и нежен и да се обиде да го направи тоа сосема бавно.

Еднаш откако секс играчката или пенисот е навлезен во ректумот, не треба да се става на друго место потоа без да го измиете, бидејќи постои опасност од сериозна инфекција. Аналниот секс може да Ви предизвика неверојатно задоволство и максимално уживање.

Повеќето дами сметаат дека аналниот секс е болен и секогаш е непријатно искуство. Тоа едноставно не е точно. Како и секоја друга форма на секс, аналниот исто така може да биде дел од Вашето љубовно искуство. Секоја жена која се сеќава за првиот пат кога имала секс, веројатно го поврзува со одредена болка. Всушност првите неколку пати најверојатно и биле болни или не носеле уживање. За аналниот секс важи истото. Кога двајцата партнери имаат доволно искуство со него и го практикуваат некое време, тогаш доаѓа задоволството.

Во повеќето случаи, болката се должи на неколку причини:

  • партнерката е премногу затегната
  • активниот партнер притиска брзо и силно
  • нема доволно лубрикант
  • пенисот е навистина премногу голем за димензиите на анусот.

Употребата на прсти и мали играчки е многу добар начин да се подготви партнерот за анален секс.

Еднаш кога ќе се почувствувате удобно, можеби ќе сфатите дека многу ви се допаѓа овон начин на секс.