6 C
Skopje
понеделник, мај 20, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Што значи ако возачот во спротивна насока e со скрстени раце зад воланот

  Возачите се одредена каста на луѓе кои имаат свои непишани правила. Оние кои веќе имаат долго искуство зад воланот можат да препознаат различни знаци кои ги даваат другите учесници во сообраќајот.

  Сепак, почетниците тешко разбираат што значи еден или друг гест, губејќи се во претпоставка. Денес ќе разгледаме многу популарен пример за комуникација меѓу возачите, имено вкрстени раце.

  Што значи овој гест? Како да се реагира на тоа? За да си го олеснат животот, возачите долго време комуницираа меѓу себе преку гестови. Но, не сите од нив можат да се разберат недвосмислено. Сепак, постојат некои основни правила.

  На пример, скрстени раце значи проблем за кој треба да размислуваме врз основа на ситуацијата на патот.
  Пред нас е застој во сообраќајот

  Со скрстени раце, возачот може да покаже дали по патот нема голем сообраќаен метеж и дека сообраќајот е многу отежнат.
  Доколку постои можност за заобиколување, возачот кој доаѓа од спротивната страна, по правило, ги предупредува другите учесници во сообраќајот дека е подобро да не брзаат таму, туку да си заобиколат.

  Грешка на возачот
  Понекогаш во странски град е тешко да се најде пат. Прекрстените раце на возачот од другата страна може да укажат дека сте влегле на спротивната или еднонасочната улица.

  Застанете, има работа на патот
  Ако поправките се вршат понатаму по патот, возачите со скрстени раце можат да ви кажат. Треба да слушате и да најдете заобиколен пат или да се подготвите за еднонасочен сообраќај во лента слична на лента.

  Зголемете ја вашата будност
  Возачот може да ви покаже скрстени раце од повеќе причини. Но, гестот исто така значи дека треба да бидете исклучително внимателни и да намалите во секој случај. Можеби пред вас се појавила непредвидена ситуација на патот.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.