6 C
Skopje
сабота, декември 9, 2023
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Чудото на Исус Христос ја скротува бурата: имајте вера во Бога

  Исус влезе во чамец и неговите ученици го следеа. Потоа над езерото настана бура толку силна што брановите го обземаа чамецот. А Исус спиеше.

  Учениците дојдоа кај него и го разбудија, велејќи: „Господи, спаси нè! Ќе загинеме!“ Исус им одговори: „Зошто се плашите? Имате многу малку вера!“ Потоа стана, ги прекори ветровите и езерото и настана мртва тишина. Луѓето се зачудија и рекоа: „Каков човек е ова? Дури и ветровите и езерото му се покоруваат!“ Матеј 8:23-27

  Во оваа приказна, студентите се зафатени од страв поради силното невреме кое беснее околу нив. Во средината на страшната ситуација, Исус се буди од сон и им заповеда на брановите и ветровите да мируваат. Тој, исто така, ги прекорува своите следбеници дека имаат „мала вера“.

  Исто како и Исусовите ученици, понекогаш сме ранливи на нашата човечка слабост. За време на бурите во животот, може да се најдеме себеси како се колебаме и пропаѓаме. Се плашиме и се потпираме на земни решенија наместо на духовни одговори за да ги решиме нашите проблеми.

  Кој е заклучокот од ова чудо на Исус Христос?

  Сè додека веруваме во моќта на Бога и Неговата непоколеблива љубов кон нас, можеме да ја надминеме секоја бура и да ги надминеме катаклизмите што ни се појавуваат.

  Чудото кога Исус ја смирува бурата на море не потсетува да ја развиеме нашата вера во Бог. Сè додека веруваме во моќта на Бог и Неговата непоколеблива љубов кон нас, можеме да ја надминеме секоја бура и да ги надминеме катаклизмите што ни се појавуваат.

  Влијанието на Господа врз создавањето е уште еден знак дека Тој е Месијата и дека е божествен. Заповедите до морето и брановите може да ги даде само Бог (Јов 38:8-11, Псалм 65:5-6).

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.