Според многумина, без дилеми, Македонија е најголемото изненадување во досегашниот тек од Европското првенство.

Нашата селекција буди симпатии кај сите, а особено кај домаќинот Хрватска кои со восхит гледаат на „црвено-жолтите“.

По вчерашното реми со Германија, на еден од хрватските медиуми налетавме на еден интересен коментар во кој меѓу другото се вели вели:

„Овој Шпанецот како крај Охрид да е роден – растура со македонскиот јазик“,се вели за Руал Гонзалез.

Извор: Sportclub.mk