Многу често луѓето ги опишуваат своите домови како свети скровишта за нив. Во овој случај, овој дом е буквално свето скровиште. 

Низ целиот свет постојат неколку цркви кои повеќе не служат за нивната оргинална цел и се претворени во неверојатни луксузни куќи. Оваа црква, која се наоѓа во Лондон, Англија ќе ве воодушеви со неjзиниот интересен стилен дизајн и отвореност.

Црквата има површина од над 600 m², терен за фитнес, голем дневен престој, трпезарија и голема кујна, опремени со подно греење и многубројни мермерни површини.

Не е ни чудно што вредноста на овој имот се проценува на £10 милиони. Сепак, ако ги земеме во предвид цените на имотите во Лондон, можеме да кажеме дека оваа е фер цена.

 

 

Алелуја!!!