6 C
Skopje
недела, јули 21, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  ФОТО: Генијално и функционално! Нема да поверувате што направи ова семејство со еден куп стари палети

  Не е тајна дека дрвените палети можат да бидат претворени во стилски и функционален мебел … Но ова семејство излегува еден чекор понапред со понудата на еден многу амбициозен проект!

  drveni_peleti

  Што може да се направи од непотребни дрвени палети?

  Паркет од стари дрвени палети – тоа не е фантазија, туку реалност, ако за правење му се посветиме сите заедно.

  drveni_peleti3Најпрвин треба да се расклопат старите дрвени палети, секако доколку тoа е можно. Потоа треба да се поделат на групи и да се сортираат по големина. Претстои и друга важна операција: потребно е да извадат сите клинци од штиците.

  drveni_peleti9Работата не е толку лесен и поради тоа потребно е учество на сите членови на семејството! Некои во работата можат да помогнат и морално …

  drveni_peleti1

  Првиот дел е исполнет – штиците се подготвени за понатамошна обработка. Тие беа испратени до најблиската столарска работилница за брусење, додека сите достигнат еднаква дебелина. По што, материјалот беше подготвен за да биде транспортиран до домот.

  drveni_peleti4Така направениот дрвен под изгледа многу спектакуларно! Кој би помислил дека пред некое време, тоа биле само куп стари палети …

  drveni_peleti5

  drveni_peleti6

  Можеби ова е најдоброто нешто што некогаш е направено од палети… Еден доказ повеќе дека заедничките напори насочувани во правилна насока, доведуваат до одлични резултати! Одлична порција инспирација за дизајнерски подвизи.

  drveni_peleti7 drveni_peleti8Не заборавајте да ја споделите со вашите пријатели оваа корисна статија!

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.