Фотографија од запалено бебе слон и неговата мајка како бегаат од толпа што ги нападнала фрлајќи камења и крекери на нив победи на меѓународниот натпревар за фотографирање диви животни во Азија.

Толпата ги нападнала и го запалила бебето слон, наводно, како што велат, за да ги протераат слоновите од човечките населби.

Фотографијата е со наслов „Пеколот е тука“ и е преземена од Биплаб Хазра. Фотографот од дивиот свет од Западен Бенгал ја освои наградата за фотограф на годината за природата на 2017 – „Светилиштето“.

Според информациите, слончето и мајка му успеале да побегнат и да се спасат од ударите на толпата.