6 C
Skopje
петок, март 1, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Трогателно писмо на момче до Свети Никола: Еве што побара од него!

  За разлика од многу мали деца кои барале нови играчки, ова момче го замолило да не му ги исполнува желбите, туку да ги реши многу посериозните проблеми на неговото семејство.

  На Фејсбук пред повеќе години се појави писмо напишано од момчето Даниел до Свети Никола но кога и да се прочита оваа приказна повторно буди искрени емоции кај секој што ќе ја прочита.

  За разлика од многу мали деца кои барале нови играчки, ова момче го замолило да не му ги исполнува желбите, туку да ги реши многу посериозните проблеми на неговото семејство .

  Имено, Даниел сакал неговите родители да најдат работа за да имаат пари за храна, чевли и да ги исчистат долговите. И малото момче посака да оздрави неговата тетка му . Еве го неговото потресно писмо во целост:

  „Драг Свети Никола, јас бев добар, но бев и малку непослушен , затоа те молам, не ми треба подарок.
  Само сакам ако можеш да им помогнеш на моите родители да најдат некаква работа за да имаме пари за храна, чевли и да си ги платиме долговите и тетка ми да оздрави.

  Ако можеш да ми го исполниш тоа, ќе бидам многу благодарен. Да ми живееш сто години, твојот Даниел.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.