6 C
Skopje
сабота, мај 25, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Три деца, три години биле затворени од нивните родители, бидејќи биле сведоци на убиството на нивниот дедо

  Девојките велат дека две години живееле без струја и често биле тепани од родителите. Трите девојчиња биле заробени од сопствените родители, кои не им дозволувале да комуницираат со други луѓе или да одат на училиште.

  Случајот е од соседна Бугарија, Софија. Познат новинар Жоро Игнатов кој снима емисии за секојдневните проблеми на семејствата, по пет години по бруталното уби ство, го контактирала една од внуките на дедо Стефан, која му напишала:

  „Здраво, господине Игнатов. Јас сум Доротеа Велева, можеби се сеќавате на мене. Јас сум една од трите девојки во тој стан во Лулин кога дојдовте да снимате за епизодата Мојата ќерка не ги плаќа сметките. Сакам да ти се заблагодарам бидејќи благодарение на тебе не сум на тоа место…“.

  23-годишната Доротеа прекрасно црта и веќе е ученичка во шесто одделение, пренесува dunavmost.com.

  Таа и нејзината сестра Богомила изјавија дека две години живееле без струја и често биле тепани од родителите. Тие биле присутни на убиството на нивниот дедо, кое намерно го извршиле нивните родители.

  Девојчето раскажа дека до 18 години никогаш не била на училиште. Од видето се гледа дека девојчињата преживеале многу тешко детство и дека имаат последици од тоа. Затоа е важно да се грижиме за блиските и ако забележиме било каков вид насилие да го пријавиме и спречиме.

  Целото интервју можете да го гледате тука:

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.