6 C
Skopje
петок, март 1, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Тинејџерката го дала бебето на посвојување, а по 35 години се појавило зад неа

  15-годишната тинејџерка Стејси Фаикс се соочила со ужасна одлука – да го даде бебето на посвојување или да го задржи.

  Тогаш посвојувањето изгледало како најдобар избор, па го предала својот мал син на непознатото. За жал, таа никогаш повеќе не го држеше и мислеше дека никогаш повеќе нема да го види.

  Тоа бебе порасна и стана Стивен Строун, воен ветеран кој живееше во градот Питсбург. Растејќи, тој секогаш се прашуваше која е неговата вистинска мајка. Откако сите хартии беа изгубени во поплавата, Стивен се помири со мислата никогаш да не ја најде.\

  Но, во 2017 година беше донесен закон кој им дозволува на посвоените деца да имаат пристап до нивните изводи од матичната книга на родените и тоа промени сè.

  Стивен набрзо дознал која е неговата биолошка мајка, жена по име Стејси Фејкс. Тој бил возбуден и ја барал на Фејсбук. Нашол неколку и испратил порака до сите со надеж дека ќе го најде вистинскиот.

  „Испратив порака и реков: „Еј, имам чудно прашање. Дали го дадовте момчето на посвојување во 1982 година? Таа рече „Јас направив“, а јас реков: „Мислам дека ти си мојата биолошка мајка“.

  Иако не се виделе 35 години, имаа многу заедничко. И двајцата беа дел од истото здружение на ветерани. Покрај тоа, и двајцата се пријавиле да трчаат на истиот маратон.

  Стивен го контактирал здружението за да ја изненади својата одамна изгубена мајка. Сакаше да ја изненади на маратонот. Организаторите работеа заедно за да бидат во чекор со времето и се договорија тој да добие медиумско покривање. Стивен се криеше додека чекаше да помине мајка му.

  Стивен напишал на хартија дека поминале 13.075 дена откако мајка му последен пат го видела. Додека Стејси го читаше текстот, Стивен се вовлече зад неа. Кога таа се сврте, Стивен се насмеа. Кога сфатиле во кого гледаат, и двајцата се фрлиле во прегратка.

  Стивен ги запознал и своите биолошки сестри. Откако заедно истрчаа маратон и разговараа, сите отидоа на вечера. Тие планираат да продолжат да се гледаат.

  Стејси им даде зборови на охрабрување на родителите кои ги бараат своите посвоени деца никогаш да не губат надеж.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.