6 C
Skopje
недела, февруари 25, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Тајната на светата вода и како да се лекува со неа

  Светата вода е суштински дел од нашата религија.

  Во православието се користи за сите ритуали: крштевки, за благослов, во тешки времиња, против болести.
  Исто така, служи за заштита на христијаните од злите сили.

  Се разбира, светата вода станува лековита и моќна кога над неа се кажува молитва. Можеме и самите да и дадеме дополнителна исцелителна моќ на водата.

  За таа цел потребно е таква вода да се набави од црква и да се однесе дома. Вечерта треба да ја читаме следнава молитва, која ерменските монаси ја користеле за да ги лекуваат мирјаните:

  „Господи Семоќен, лекар на душите и исцелител на телата,
  прости ни го секој престап што сме го направиле неволно или присилно. Вашиот слуга (име) понизно бара прошка, просветлување и исцелување.
  Исцели го од неговата болест, Господи, и спаси го од неговата немоќ.

  Дај му сила на духот, светлина на очите,
  исчисти го телото од секоја рана и срцето нека оди мирно по патот на Твојата света вера.

  Спаси нè, Господи, од сите видливи и невидливи непријатели, и благословен да е твојот животворен Дух, сега и секогаш и секогаш и секогаш. Амин.”

  МОЛИТВАТА МОЖЕ ДА ЈА КАЖЕ ДИРЕКТНО ПАЦИЕНТОТ ИЛИ ЧЛЕН НА НЕГОВОТО СЕМЕЈСТВО.
  За правилно користење на светата вода, мора да ги следиме овие правила.

  Прво, кога ќе го добиеме, мора да бидеме понизни. Потоа треба да го запишеме и да го чуваме во близина на икони или крст дома.

  Болните можат да го пијат во секое време, а здравите треба да го користат наутро, на празен стомак. Можеме да го примениме на деловите од нашето тело кои болат за да заздрават. Ако треба да го исплакнете шишето што ја содржи водата, многу е важно да не го истураме во одводот, туку во саксија со живи цветови.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.