6 C
Skopje
понеделник, јуни 24, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Таа го шокираше светот. Мало девојче се сеќава каква била во претходниот живот

  Детето успеа не само да им каже на родителите за тоа, туку и да докаже сè што кажа.

  Во далечната 1926 година, во индиско семејство се роди девојче. Таа се викаше Шанти Деви. Детето растеше, стана посилно, уживаше во животот. Меѓутоа, кога почнала добро да зборува, ги изненадила сопствените родители со својот говор.Девојката тврдела дека се сеќава која била во минатиот живот.

  Нормално, мајката и таткото на девојчето не ги сфаќаа сериозно нејзините приказни. Тие претпоставуваа дека Шанти само се шегува. Сепак, детето почнало да кажува застрашувачки факти кои ги натерале нејзините родители да и веруваат.

  Така Деви призна дека се вика Лугди. Таа имаше сопруг по име Кедар Нахт и три деца. Во 1925 година, таа почина 10 дена по породувањето.

  Деви ги замолила нејзините татко и мајка да ја однесат во градот Матура. Според девојката, таму се уште живеат нејзиниот сопруг и трите деца од нејзиниот минат живот. Таа тврдеше дека се уште се живи и дека девојката сакала да ги види.

  Запознавање луѓе од минати животи

  Потоа родителите на девојчето го наоѓаат Кедар, контактираат со него и дознаваат дека во 1925 година неговата сопруга навистина починала. Човекот решил да дојде лично да ја види Деви.

  На средбата, Кедер се претставил по името на неговиот брат, истакнувајќи дека тој самиот не може да дојде. Меѓутоа, Деви веднаш го препознала како свој сопруг и срамежливо погледнал надолу. На прашањето дали нешто не е во ред, таа промрморе дека тој е нејзиниот сопруг, а не негов брат.

  Таа откри и некои факти кои само неговата покојна сопруга можела да ги знае. Како на пр., каде се наоѓаат нивните семејни пари, како се викаат нивните заеднички деца итн. Таа, исто така, ги препозна нејзините поранешни родители од фотографија и по средбата, а потоа никој не се сомневаше дека Шанти ја кажува вистината.

  Многу експерти, вклучувајќи го и Ганди, се заинтересираа за нејзината приказна. Беше организирана цела комисија за да се открие колку е вистинита информацијата. На крајот, вистината беше потврдена.

  Шанти Деви зборуваше и за сите медицински процедури низ кои морала да помине пред да умре за време на породувањето. Истражувачите беа шокирани од тоа колку детали таа даде и не можеа да разберат како толку мало дете може да знае за такви сложени медицински процедури.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.