6 C
Skopje
сабота, мај 18, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Сопруга умира и му дава задача на сопругот да се грижи за цвеќињата – Пет години подоцна, тој ја открива големата тајна за цвеќињата!

  Федер Фитон пет години се бореше со ра к от, но во 2013 година 69-годишниот се упокои. Пред крајот на животот му наредила на сопругот да ги напои цвеќињата што ги имала во бањата по нејзината смрт. Ја испочитувал нејзината желба, но дури по пет години ја дознал вистината!

  Неколку години внимателно ги чувал цвеќињата на неговата сопруга. Беше многу горд бидејќи цвеќињата беа секогаш зелени, па се надеваше дека трудот ќе му се исплати.

  Но, приказната станува уште поинтересна кога еден ден ќе реши да се пресели и секако да ги понесе цвеќињата со себе во новиот дом. Кога го зел саксијата во раце, сфатил дека пет години полева пластични цвеќиња.

  Оваа порака на Твитер ја сподели неговата ќерка Антонија Никол, пожарникар од Лондон.

  Пред да умре мајка ми, таа му дала строги упатства да ги напои цвеќињата во бањата. Се разбира, внимателно ја наводнуваше и тоа го одржуваше во живот. Изгледале толку убаво што решил да ги однесе со себе во својот нов дом, за потоа да открие дека се пластични. Ја слушнав мајка ми како се смее“, напишала Антонија, а нејзината порака брзо станала вирална.

  „Таа се бореше со ракот пет години и почина во ноември 2013 година. Моите родители живееја во Јужна Африка, па на сите ни беше тешко поради далечината. Но, кога тато откри дека полевањето вештачки цвеќиња е многу забавно, почувствувавме дека таа е повторно со нас“, изјавила ќерката на овој пар.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.