6 C
Skopje
сабота, декември 2, 2023
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Совет на Баба Ванѓа: За да се заштитите од уроци и зли очи, чувајте го ова во вашата куќа

  Баба Ванѓа доста често споделуваше кои се тие предмети што им носат среќа, среќа и успех на луѓето на куќата и станот, доколку се наполнети со позитивна енергија.

  Во своите зборови и совети до оние на кои им треба надеж и поглед во иднината, Баба Ванѓа ги посочи токму овие материјални работи:

  Според Ванѓа, „ тркалезното огледало добро се сеќава“. Ако е во куќата, тогаш среќата нема да снема, туку ќе остане во огледалото.

  Таа исто така рече: „Свеќите ќе им помогнат на луѓето да ја зачуваат и одржуваат енергијата во куќата“. Овие свеќи направени од восок имаат навистина прекрасна моќ.

  Ванѓа учеше дека во куќата треба да има замрзнато сонце , рефлектирано во смолата. „Килибарот обавезно земете, за да ја исчистите и главата и судбината на сите.

  Мед: Ванѓа велеше: „Мед во куќата – просперитет во куќата“. Од памтивек се верувало дека медот најмногу се допаѓа дома. Ова е невидливото суштество кое го чува мирот и удобноста во вашиот дом.

  Птица на среќата: Големата Ванѓа рече: „Среќа во домот ја носи птицата, закачете дрвени играчки над креветчето на детето, нека ги гледа како го гледа малото жолто сонце. Птицата на среќата ќе го заштити, ќе му кажува приказни, ќе му ги суши солзите. И тој ќе се смее, ќе ја погледне и ќе го впери палецот кон неа“.

  Икона
  Не сте премногу мрзливи да одите во црква и да запалите свеќи за здравје и мир. Одете во продавницата на црквата и изберете икона што ќе ви стане помошник за живот. Можете да размислите за вашиот избор, но најдобро е да ги погледнете иконите и да ја одберете онаа што ви носи најголема радост“, рече Ванѓа.

  Иконата ќе ви биде верен пријател и во тешка ситуација ќе ве утеши, ќе донесе надеж и радост во тагата, а ќе ги смири немирите. Главната работа е да се свртите со цело срце кон иконата наместо да ја користите за да ги задоволите вашите потреби“.

  Црн Камен
  Големата пророчица Ванѓа вели: „За да биде сонот добар, треба да најдеш помошник кој ќе те заштити. Затоа, ќе биде корисно да се најде црн камен покрај патот, најнезабележлив. Ако внесете таков камен во вашата куќа, никогаш нема да имате проблеми со спиењето“.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.