6 C
Skopje
среда, октомври 4, 2023
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Седма традиционална велосипедска тура во организација на Сојузот на спортовите

  Ѓорги Кузмановски, претседателот на Сојузот на спортовите на Скопје, со уште еден исчекор за зајакнување на спортот во Македонија.
  По повод 8 Септември, Денот на независноста на Република Македонија, Сојузот на спортовите на Скопје, ја организира седмата велосипедска тура низ Македонија. Овој настан е под покровителство на Владата на Република Македонија и има цел да прерасне во активност што ќе го негува здравиот живот во Македонија уште многу години.
  Претседателот на Сојузот на спортовите на Скопје, Ѓорги Кузмановски, на 77-годишна возраст, и Дејан Момировски, поранешен велосипедист и тренер на 50- годишна возраст, ќе ја почнат 90-километарската тура на 1 септември, сабота. Тие ќе тргнат од плоштадот Македонија во Скопје во .30 часот и очекуваат да пристигнат во Богомила во 13 часот.
  Покажувајќи ја истрајноста и пожртвуваноста да ја достигнат својата цел, Ѓорги и Дејан докажуваат дека со многу мотивација и желба секој може да го постигне тоа што го сака и истовремено да ја прослави својата и независноста на државата.
  Со ова Кузмановски и Момировски прават уште еден чекор за зајакнување на спортот во Македонија. Тие ги поттикнуваат сите да се впуштат во авантура што никогаш нема да ја заборават.
  Од 2012 до денес ги реализирале следниве тури:
  2012 Битола – Скопје 175 км
  2013 Скопје – Гевгелија 165 км
  2014 Скопје – Свети Николе 77 км
  2015 Крушево – Скопје 152 км
  2016 Штип – Струмица 110 км
  2017 Маврово – Кичево – Битола 122 км
  Текстот Седма традиционална велосипедска тура во организација на Сојузот на спортовите е превземен од МАКФАКС.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.