6 C
Skopje
понеделник, мај 20, 2024
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Свети Серафим лечи тешки болести, болни очи. Желбите се остваруваат

  Свети Серафим го почитуваат сите Словенски народи!

  Поминаа неколку години од канонизацијата на чудотворец Серафим за светец. Тој не престана да помага и да ги прави своите чуда. Најновите од нив се поврзани со третман на проблеми со видот и карцином.

  Свештеник од еден божји храм сподели дека буквално пред неколку дена дошла средновековна жена да се заблагодари на светителот и така ја раскажала својата приказна. Таа започнала постепено да го губи видот поради автоимуна болест.

  Лекарите не дале многу шанси да можат да го свртат процесот и да започне да гледа како порано. Жената дошла во црква и побарала да и се направи молитва за светиот Серафим, а потоа бил подложен на комплексна операција. Интересно дури и за специјалистите кои ја направиле операцијата е тоа што жената го вратила својот вид на 100 проценти.

  Сонот

  Пациент со диагонстициран рак благодарение на божјо чудо се спасил. Тој напишал писмо до свети Серафим со молба да биде спасен од оваа тешка болест. Многу наскоро, лекувањето покажало радикална промена на подобро.

  Луѓето од храмот раскажуваат уште еден илустративен случај за млад човек од соседна Бугарија. На човекот му беше дијагностициран карцином на кожа во Бугарија. Специјалисти препорачале итна операција. Тој направил и биопсијата, која покажа малигнитет.

  Компанијата во која работел човекот во Софија му помогна финансиски да добие консултации во Германија. На денот на неговото заминување, пациентот решил да помине низ Руската црква за здравје. Таму се поклони на гробот на Свети Серафим.

  Со сето свое срце го замолил да се моли за него пред Бога. Во Германија, сепак, била потврдена лошата дијагноза и итно била направена втора операција.

  Една ноќ пациентот имал чуден сон.Се видел како повторно се моли на мермерниот саркофаг и одеднаш слушнал чуден шум. Ја кренал главата, а над него стоел човек со бела брада, кој му го кажал следново: „Човеку, не плаши се, ништо лошо нема да ти се случи. Смири се и гледај го твоето семејство сега. Затоа што си здрав! “

  Во следните денови, здравјето на човекот започнало да се подобрува многу брзо, а сето тоа било документирано со лекарски испитувања.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.