Бактериите во желудникот денес се многу честа појава, а нивното лекување е долго и тешко.

Денес ќе ви презентираме рецепт , а од разговори со луѓе кои го користеле велат дека бил многу лековит. Се работи за смокви и маслиново улје.

РЕЦЕПТ

Во тегла се ставаат суви смокви, и тие одозгора се полеваат со нецедено маслиново улје. Тоа стои 40 ден и откако ќе биде готово, секое сабајле на гладно се јаде по една смоква.

Пожелно е по малку во лажичето да има и од улјето. А ко сакате да почнете што поскоро да го користите овој лек, можете да направите 2 тегли, од која едната да почнете да ја користите  откако смоквите ќе отседат 7 дена.

Во периодот додека го користите лекот, треба да внимавате на исхраната. Не јадете кисело, зачинето и љуто, а исхраната нека ви биде претежно свежа.

Извор: Moezdravje.com